27 december 2015, 12:00 Moldovan Diaspora views 9428
Pictorul Adrian Moraru și-a prezentat expoziția în New York
27 december 2015, 12:00 Moldovan Diaspora views 9428

Pictorul Adrian Moraru și-a prezentat expoziția în New York

Pictorul Adrian Moraru a prezentat la New York expoziția de artă "I love Moldova". Această expoziție s-a desfășurat în cadrul evenimentului "Everybody in the Casa Mare", în orașul New York.

Artistul a prezentat comunității moldovenilor 18 lucrări: 9 picturi pe pânză și 9 lucrări grafice - inspirate din peisajul, cultura și tradiția moldovenească. Deasemena, împreună cu Ion Moraru, maestru în arte, a condus și un atelier/workshop de pictură "Winter holidays in Moldova".

Pe lângă expoziția de artă, vizitatorii evenimentului s-au bucurat și de invitați speciali, cum ar fi Nata Albot și Andrei Bolocan din Montreal, Canada, interpreții Elena Carafizi și Andy Oancea, Elena Negruțe, dansatorii Ted Postolachi și Iulia Checcolini. Pe parcurs s-au servit bucate și vinuri moldovenești, iar apoi s-a încins și o horă pe cinste.

Source: allfun.md

Keywords:

New York , expoziție , pictor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.