30 december 2015, 10:35 Moldovan Diaspora views 8215
Moldovenii din Madrid au participat la Târgul internaţional de cultură
30 december 2015, 10:35 Moldovan Diaspora views 8215

Moldovenii din Madrid au participat la Târgul internaţional de cultură

Asociaţia de moldoveni „Salvados para salvar" din capitala Spaniei a reprezentat Republica Moldova la Târgul internaţional de cultură de la Madrid. Evenimentul cu genericul „Sărbătorile de iarnă" s-a desfăşurat în perioada 17-22 decembrie şi a fost organizat de Primăria Madrid.

Potrivit Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, la Târg au participat reprezentanți din 40 de țări și peste 150 de moldoveni din diasporă.

„Pentru noi a fost o experiență bogată integrarea în societatea spaniolă, relația cu alte popoare și participarea diasporei la activități comune", a menționat Pavel Costaș, președintele asociației „Salvados para salvar".

Este pentru prima dată când asociațiile moldovenești din Madrid participă la un astfel de eveniment.

Source: trm.md

Keywords:

diaspora , Spania , expoziție , tirg , cultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.