22 december 2016, 16:45 Moldovan Diaspora views 4002
Pensia dobîndită de către moldoveni în Turcia va fi transferată în Moldova
22 december 2016, 16:45 Moldovan Diaspora views 4002

Pensia dobîndită de către moldoveni în Turcia va fi transferată în Moldova

Membrii Executivului au aprobat astăzi, 21 decembrie curent, proiectul Hotărîrii Guvernului privind iniţierea negocierilor asupra proiectului Aranjamentului Administrativ pentru implementarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia.

Potrivit Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Aranjamentul Administrativ este un tratat de implementare a Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia, ce asigură cu drepturi de securitate socială cetățenii Republicii Moldova care își desfășoară activitatea pe teritoriul Turciei. Acesta stabilește mecanismele de plată a prestaţiilor de asigurări sociale (pensii și indemnizații), instituţiile responsabile pentru plata lor, documentele care necesită a fi completate şi furnizate pentru ca persoanele îndreptăţite să beneficieze de prestaţii.

Scopul tratatului este facilitarea comunicării între instituțiile competente ale statelor semnatare. Astfel, beneficiarii nu vor mai trebuie să se deplaseze pe teritoriul celuilalt stat contractant pentru a solicita dreptul la pensii.

Prevederile tratatului creează condiții favorabile pentru reîntoarcerea în țară a cetățenilor care au emigrat din Republica Moldova, deoarece, la revenire, pensia dobîndită în Turcia va fi transferată pe teritoriul Moldovei.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
142 locuitori

Ştefăneşti este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.24 km. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Ştefăneşti a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.