01 march 2017, 12:15 Moldovan Diaspora views 7109
Moldovenii din Ucraina s-au reunit în satul Dinăuți (Foto)
01 march 2017, 12:15 Moldovan Diaspora views 7109

Moldovenii din Ucraina s-au reunit în satul Dinăuți (Foto)

Pe 30 decembrie 2016, președintele Asociației Obștești „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a participat la Festivalul Internațional „Întîlniri de Crăciun", care a avut loc în satul Dinăuți (sat moldovenesc), reg. Cernăuți, Ucraina.

Astfel, a fost asigurată participarea unui ansamblu de dansuri populare moldovenești din Tohatin, iar tinerilor dansatori le-au fost organizate excursii în Cernăuți, Hotin, Bănceni, precum și alte activități comune cu tinerii din Dinăuți, orientate spre consolidarea tinerilor moldoveni de pretutindeni.

În cadrul festivalului, Dumitru Roibu a înmînat Istoria Moldovei în 3 volume și statuia lui Ștefan cel Mare lui Sergiu Reabco, președinte al Asociației Tinerilor Moldoveni din Nordul Basarabiei, și lui Iurie Stadniciuc, președinte al Asociației Interraionale pentru Cultură Moldovenească din Bucovina.

„Pentru noi este o onoare să fim prezenți la acest eveniment cultural deosebit de important pentru comunitatea de moldoveni din Bucovina. Asociația „Urmașii lui Ștefan" va depune efort maximal pentru lansarea inițiativelor comune cu tinerii moldoveni din afara granițelor pentru a contribui la dezvoltarea spirituală, culturală și identitară a moldovenilor. Este foarte important ca dialogul dintre moldovenii din țară cu cei din afara granițelor să continue mereu și într-un spectru larg de domenii, cultural, social, tineret, sport, media etc."

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , moldovenii , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.