01 april 2017, 16:10 Moldovan Diaspora views 13671
Erou moldovean în Italia (Foto)
01 april 2017, 16:10 Moldovan Diaspora views 13671

Erou moldovean în Italia (Foto)

Un moldovean a devenit eroul unei bătrîne din Italia, după ce a salvat-o din incendiul violent izbucnit în locuința femeii.

S-a întîmplat în localitatea Codrea, Ferrara. Incendiul a izbucnit în vila femeii, care locuia de una singură. La văzul flăcărilor, vecinii au chemat imediat pompierii, însă nu au stat cu mâinile în sîn. Un moldovean curajos a pătruns în locuința cuprinsă de flăcări și a scos-o afară pe proprietara casei în vîrstă de 85 de ani.

„M-a apucat de braț și mă lua să mergem sus, pentru a stinge salteaua. Etajul superior era cuprins în totalitate de flăcări, așa că am fost nevoit să o scot cu forța din locuință, după ce am deconectat cuptorul de la aragaz care era pornit pentru a găti ceva de mâncare. Locuința nu era conectată la energia electrică, iar femeia era îmbrăcată cu multe haine pentru că nu avea încălzire. Nu știu cum e posibil să locuiești în asemenea condiții", a spus moldoveanul de 33 de ani.

La fața locului au sosit pompierii care au stins flăcările și care urmează să stabilească cauza incendiului. Bătrâna a fost transportată la spital pentru îngrijiri.

Radu Benderschi locuiește împreună cu familia sa de 10 ani în Italia. Acesta este angajat la o campanie de care se ocupă de transportarea medicamentelor. „Am făcut doar ceea ce trebuia să fac", spune moldoveanul.

Source: stirilocale.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.