31 january 2017, 17:05 Moldovan Diaspora views 32272
O moldoveancă a devenit hair trainer internațional la Dubai (Foto)
31 january 2017, 17:05 Moldovan Diaspora views 32272

O moldoveancă a devenit hair trainer internațional la Dubai (Foto)

Atunci cînd citești povești ca cele ale basarabencei Doinei Cecan, revii la citatul lui Louis Pasteur: „Norocul favorizează mintea pregătită". E dedicată hairstyling-ului deja de un deceniu, iar în ultimii doi ani, se afirmă în calitate de hair trainer internațional în cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Ce a descoperit în Dubai, dar și cît de mult contează, pentru un meșter iscusit, să educe talentul și generațiilor care vin, aflați mai jos.

Dragă Doina, ești una din femeile de succes, din Republica Moldova, care se pot lăuda cu o carieră de succes, făurită la Dubai. Îți mai amintești ziua în care ai pășit în acest oraș? Cum te-au întîmpinat Emiratele și ce vis aveai atunci?

Vă salut și eu, sînt copleșită de atîtea cuvinte frumoase de apreciere. Niciodată nu am îndrăznit să mă gîndesc că mi-aș putea schimba viața după o vizită de vacanță la Dubai. Acest oraș m-a copleșit la propriu prin lumina și arșița sa (cred că acesta e unicul lucru pe care l-am îndrăgit mai tîrziu).

Dubaiul este orașul multor oportunități și, dacă îți surîde norocul, cum a fost în cazul meu, ai toate șansele să-ți realizezi visul.

Fiind o capitală mondială a luxului, Dubaiul are și anumite etichete legate de meșterii specializați în hairstyling. Care e poziția lor în societate și cum este văzut un expert în munca pe care și-o face? E un job la fel de plătit ca și în Moldova? Ce atitudine au femeile din Dubai, față de luxul și grija pentru coafurii?

Aveți dreptate, oamenii și decorul abundă în frumusețe și lux. Cu toate că prezintă o țară musulmană, sînt în pas cu cele mai noi tendințe în domeniul frumuseții.

Pentru noi, cei veniți din Europa, au o atitudine aparte; ne tratează cu admirație și respect. În funcție de talentele pe care le avem, sîntem și remunerați, dar să nu uităm că Dubaiul e unul din cele mai scumpe orașe ale lumii.

Necătînd la faptul că femeile musulmane au întotdeauna capul acoperit, ele nu ezită să experimenteze cu frizurile îndrăznețe sau culoarea părului.

La capitolul tradiții musulmane, preferă metodele naturiste. Asta, în timp ce sînt și în pas cu tehnologiile noi.

Vorbește-ne despre experiența ta de trainer și despre cine sînt cei care ți-au răpit din secrete, iar acum muncesc în calitate de hairstyliști fie în Dubai, fie în alte țări ale lumii.

Pe parcursul a 2 ani, în calitatea mea de hair trainer internațional, în fața mea s-au perindat multe persoane; unele și-au creat și afaceri în acest domeniu.

Îmi amintesc de o elevă din Brazilia, care, din simplă manichiuristă care asista la training, a devenit stilist dedicat. Este imposibil să țin legătura cu toți, așa cum deseori mă aflu în deplasări, dar vreau să cred că în inimile lor am lăsat o amprentă.

Există o mulțime de vorbe de duh legate de femeile care decid să-și taie părul. Lasă-ne un citat al tău!

Unul din preferatele mele este că „o femeie gata să-și taie părul, e gata să-și schimbe viața" (Coco Chanel) sau „frumusețea trezește sufletul la viață" (Dante).

Eu sînt adepta concepției că dacă îți dorești o schimbare, trebuie să începi de la tunsoare!

Cine sînt oamenii cărora ai vrea să le mulțumești pentru succesul de care te bucuri în prezent? Le poți lăsa aici un mesaj.

„Călătoria" mea în domeniul frumuseții a început acum 10 ani, iar primul mentor mi-a fost doamna Tatiana Frinsăneanu, care mi-a descoperit talentul și îi mulțumesc enorm pentru aceasta.

Tot aici vreau să-mi exprim respectul profund pentru doamna Mariana Cadî, care mi-a fost cea mai bună șefă de salon care m-a ajutat să cresc ca și personalitate, cu încredere în forțele și talentul meu.

Datorită acestor oameni, dar și multor alți traineri internaționali, visul meu a devenit realitate.

Știm că o mare dorință a ta, acum, este să-ți pui pe picioare o afacere în Germania. Care visul tău și de ce vrei să schimbi Emiratele pe o țară din Europa?

Mi-aş dori să-mi deschid un salon de înfrumusețare în Europa, pentru a fi mai aproape de casă.Viitorul este promițător. Ai nevoie doar de talent, perseverență și dragoste.

Cum regăsești Moldova ori de cîte ori te întorci și cum se vede țara noastră, cu tot ce se întîmplă acum în ea, de la depărtare?

Revin în Moldova de fiecare dată cu mult dor de casă părintească și oameni dragi. Îmi iubesc foarte mult țara și îmi pare rău că situația ne-a făcut să plecăm peste hotarele ei. Oricum, sper că nu este totul pierdut. Sper că Moldova mai are un viitor și va renaște ca pasărea Phoenix.

Țara mea, Sfîntă icoană,
Țara mea, meleag de dor,
Tu ești pentru mine Mamă,
Ești un vis nemuritor...

Îți mulțumesc pentru acest interviu, Doina. Fie ca succesul să te însoțească oriunde. Baftă la deschiderea salonului!

Source: ea.md

Keywords:

diaspora , moldoveanca , Dubai

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
2906 locuitori

Verejeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Verejeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2906 oameni. Satul Verejeni a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.