02 march 2017, 16:15 Moldovan Diaspora views 3674
Moldovenii din Italia sînt invitați la discuții
02 march 2017, 16:15 Moldovan Diaspora views 3674

Moldovenii din Italia sînt invitați la discuții

Pe 4 și 5 februarie 2017 diaspora moldovenească din Italia este invitată la Roma să participe la Atelierul de Co-creare pentru elaborarea Planului de Acțiuni pentru anii 2017-2019 privind susţinerea reintegrării cetăţenilor reîntorşi de peste hotare. În prezent, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) cu susținerea UN Women, lucrează la elaborarea acestui plan.

Introducerea dimensiunii de gen în procesul elaborării și implementării documentelor de politici publice, ce vizează migrația și dezvoltarea, va contribui la asigurarea și respectarea angajamentelor privind eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și protejarea drepturilor acestora, dar și la valorificarea potențialului pozitiv al migrației.

Astfel, BRD consideră necesară și relevantă discutarea unor acțiuni prioritare ce vizează protejarea și promovarea drepturilor femeilor migrante lucrătoare, dar și abilitarea acestora, ca abordare integră a noului Plan de Acțiuni.

Scopul atelierelor este de a asigura un proces inovativ, transparent şi participativ de elaborare a politicilor publice, cu implicarea tuturor actorilor şi beneficiarilor Planului de Acţiuni.

Locația : Hotelului Cicerone, Via Cicerone 55, Vatican City - Prati, 00193 Roma, Italia.

Trainer: Nati Vozian, consultant în inovație socială și co-creare

Participarea poate fi confirmată la adresa de email: nati_vozian@yahoo.com

Keywords:

diaspora , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1086 locuitori

Şeptelici este un sat şi comună din raionul Soroca. Şeptelici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de orașul Soroca și la 171 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1086 de oameni. Satul Şeptelici a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.