17 march 2017, 09:30 Moldovan Diaspora views 5176
Cele mai bune guverne, în opinia diasporei
17 march 2017, 09:30 Moldovan Diaspora views 5176

Cele mai bune guverne, în opinia diasporei

"Guvernul condus de Iurie Leancă a fost cel mai performant executiv pe care l-a avut Moldova în ultimii ani", consideră cetățenii moldoveni din diasporă.

Cel puțin asta rezultă din datele unui sondaj de opinie realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS, în perioada 17 februarie – 7 martie curent. Astfel, fiind întrebați: care dintre guvernele Republicii Moldova din ultimii a fost cel mai bun, 32 la sută dintre respondenți l-au nominalizat pe Guvernul Leancă, urmat de Guvernul Filat – cu o cotă de apreciere de 21 la sută.

Guvernul Filip s-a clasat pe poziția a treia, fiind apreciat de 8 la sută dintre intervievați. Cîte 1% dintre respondenți au apreciat prestația Guvernelor Streleț și Gaburici. Alți 40 la sută din cetățeni nu au știut sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion 599 de persoane cu vîrstele de peste 18 ani, care au fost intervievate online sau telefonic. Potrivit autorilor studiului, respondenții au fost selectați proporțional din mai multe țări, în funcție de prezența la alegeri în turul II al alegerilor prezidențiale din toamna trecută.

Source: noi.md

Keywords:

sondaj , diaspora , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.