05 march 2017, 09:30 Moldovan Diaspora views 5841
Moldovenii vor putea evita deportarea din Rusia
05 march 2017, 09:30 Moldovan Diaspora views 5841

Moldovenii vor putea evita deportarea din Rusia

Moldovenii vor avea posibilitatea să evite deportarea în cazul săvîrșirii încălcărilor minore. Potrivit informațiilor „Izvestia", cu referire la președintele Comisiei prezidențiale cu privire la politica de migrație, Evgeni Bobrov, în prezent la Ministerul Afacerilor Interne al FR se pregătește un proiect de lege privind plecarea voluntară sub supravegherea poliției.

Esența acestei proceduri constă în faptul că un cetățean străin care a comis o contravenție administrativă minoră nu este deportat, ci își procură bilet pe cheltuiala proprie, în prezența ofițerilor de poliție și pleacă acasă.

Potrivit lui Evgeni Bobrov, pentru mulți infractori, o astfel de procedură ar fi de preferat deportării, iar pentru stat este mai convenabil, deoarece îl scutește de cheltuielile pentru deportare.

De menționat că în cazul cînd deportarea nu este posibilă (nu există nici un motiv să fie efectuată), străinul poate fi expulzat din statul-gazdă, în interesul securității naționale, a ordinii publice, protecției moralității, a sănătății, a drepturilor și libertăților cetățenilor și a altor persoane.

Keywords:

deportare , Rusia , lege , migranți

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.