22 june 2017, 14:15 Moldovan Diaspora views 5764
Profesori din diasporă, instruiţi la Chişinău
22 june 2017, 14:15 Moldovan Diaspora views 5764

Profesori din diasporă, instruiţi la Chişinău

Profesori din diasporă sînt instruiţi la Chişinău, în perioada 21-25 iunie, în cadrul unui atelier privind predarea-învăţarea limbii materne pentru copiii din diasporă organizat de Biroul Relaţii cu Diaspora (BRD) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, misiunea în Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Potrivit unui comunicat, instruirea va dura cinci zile, timp în care cei 11 participanți la atelier vor lucra în baza curriculumului, elaborat în premieră de către experți naționali în coordonare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, BRD și OIM Moldova. Cetățenii din diasporă vor examina aspectele didactice ale curriculumului și modalitatea de implementare a acestuia.

La instruire vor participa profesori din Italia, Portugalia, Kazahstan, Irlanda, Franța, care activează la Centrele Educaționale în Diasporă lansate în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub, dar și din Federația Rusă și Georgia.

Copiii din diasporă care vor audia acest curs vor dezvolta competențele de scriere, citire în limba maternă, dar cel mai important de comunicare în limba plaiului natal ceea ce le va permite să mențină legătura identitar-culturală cu părinții, bunicii și patria lor.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.