27 july 2012, 11:36 Moldovan Diaspora views 9409
27 july 2012, 11:36 Moldovan Diaspora views 9409

Spania se află într-o situaţie mai gravă decît Irlanda, afirmă fostul guvernator al Băncii Spaniei

Spania se află într-o situaţie „mai gravă decît Irlanda, o ţară salvată” de Uniunea Europeană, a declarat fostul guvernator al Băncii Spaniei, Miguel Angel Fernandez Ordonez, care a încercat să se distanţeze de criza financiară gravă cu care se confruntă ţara, informează Agerpres.

„În primul semestru al acestui an, am fost sancţionaţi pentru prăbuşirea încrederii în Spania şi în sistemul său financiar, până la un nivel de neimaginat în urmă cu şapte luni”, a spus el.

„Astăzi, sîntem (într-o situaţie) nu doar mai rea decît a Italiei, ci şi decît a Irlandei, o ţară salvată” de Uniunea Europeană, a mai spus Miguel Angel Fernandez Ordonez.

„Cel mai grav lucru este pierderea încrederii în băncile noastre care rămân încă solide”, a adăugat, referindu-se la Santander sau BBVA.

„Guvernul nostru şi societatea spaniolă se vor confrunta în următoarele luni cu situaţii foarte complicate. Multe lucruri au fost făcute greşit, şi mai ales o mulţime de lucruri care ar fi trebuit făcute nu au fost, în special pentru a rezolva problema bancară”, a mai spus el.


Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.