18 september 2012, 00:22 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 7515
18 september 2012, 00:22 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 7515

Dorin Chirtoacă s-a dezis de memoria lui Al.I.Cuza?

Luni seara reuniţi într-o şedinţă secretă, consilierii PL, PD şi PLDM au votat pentru iniţiativa socialiştilor de a redenumi bulevardul Cuza Vodă în strada Alexei Belski.

De remarcat că anterior, Liga Tineretului Rus a cerut în repetate rînduri acest lucru, organizând mai multe acţiuni în acest sens, printre care şi colectarea de semnături. Potrivit unor surse, decizia a reprezentat o condiţie a socialiştilor pentru a vota comasarea CET-urilor cu TERMOCOM, dar şi anumite rectificări la buget.

Amintim că la 31 august 2012, cu mare pompă, autoritățile liberale au inaugurat la Chișinău bustul domnitorului Moldovei Alexandru Ioan Cuza, la intersecţia bd. Cuza-Vodă şi bd. Dacia din sectorul Botanica.

La eveniment au participat conducerea Primăriei, politicieni, oameni de ştiinţă, scriitori din Moldova şi România, locuitori ai capitalei.

În discursul său, primarul general, Dorin Chirtoacă a menţionat că asemenea evenimente care contribuie la afirmarea valorilor noastre naţionale trebuie să devină o tradiţie în toate sectoarele din Chișinău.

În aceste condiții apare întrebarea ce s-a întîmplat cu primarul de Chisinău, care peste două săptămîni s-a dezis de A.I.Cuza?

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1150 locuitori

Rediul Mare este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Rediul Mare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dondușeni și la 228 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1150 de oameni. Satul Rediul Mare a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.