18 november 2012, 10:10 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3479
18 november 2012, 10:10 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 3479

Cei mai buni studenți din Transnistria vor deveni bursieri ai băncii

Studenții Universității T.G. Shevchenko din regiunea transnistreană începînd cu anul 2013 pot beneficia de o bursă de studii, care intenționează să o aloce una dintre băncile comerciale din regiune.

Potrivit agenției „Novii Reghion”, la sfîrșitul fiecărui semestru vor fi  stabilite 31 de burse în valoare de 500 de ruble (aproximativ $ 45).

Solicitanți de burse pot fi studenții bugetari cît și cei care studiază în bază de contract. Principalele criterii pentru bursă vor fi nivelul de cunoștințe și participarea la activitatea științifică.

Va fi acordată preferință studenților care au lucrări științifice și de concurs. Bursele vor fi atribuite de consiliul științific al universității, după care studenților le va fi acordat titlul de "bursier al băncii."

Bursa este dedicat celebrării aniversării a 1150 de ani ai  scrierii și culturii slave, care va fi sărbătorită în 2013.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.