12 january 2012, 10:45 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 8671
12 january 2012, 10:45 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 8671

La 1 decembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă

Pomul de Crăciun din centrul capitalei îşi va aprinde luminiţele sîmbătă, 1 decembrie. Luminiţele bradului principal al ţării vor fi aprinse la ora 18.00, anunță trm.md. În acest an pentru decorarea bradului vor fi utilizați circa 5 kilomtrei de ghirlande.

Orăşenii care vor fi în seara zilei de 1 decembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), la brad, vor avea parte de un spectacol extraordinar, cu participarea formaţiilor artistice de copii şi a interpreţilor autohtoni, precum: “Doremicii”, „Lolipops”, „Artico”, „Plăieşii”, Maria Iliuţ şi „Crenguţa de iederă”,  surorile Osoianu, Ionela Ţăruş şi Mihai Ungureanu, Diana Brescan, Ştefan Negură, Felicia Dunaf, Mariana Bulicanu şi Ion Timofti, Cristina Pintilie, Sergiu Muşat, Tania Cergă, Alexandru Manciu, Pasha Parfeni.

Seara va culmina cu recitalul trupei „Vunk” din România.

În acest an, pentru crearea unei atmosfere festive în perioada sărbătorilor de iarnă, reţeaua de iluminat decorativ va fi extinsă. În perioada sărbătorilor de iarnă, 22 de străzi din Chișinău vor fi împodobite cu ghirlande, luminițe, globuriiar pentru acest lucru se vor utiliza circa 50 de kilometri de ghirlandă. Anul acesta vor fi iluminate festiv şi străzile Puşkin, Bănulescu-Bodoni, Ismail, Gheorghe Asachi, Alecu Russo, Mioriţa, Şoseaua Hînceşti, bulevardul Grigore Vieru şi altele.

În acest an, Pomul de Crăciun a fost adus din cartierul Posta Veche din capitală. Bradul măsoară 18 metri în înălțime și a costat Primăria Chișinău 15 mii de lei.

În acest an vom avea doi brazi de Crăciun în Piața Marii Adunări Naționale. Pe lîngă Pomul de Crăciun instalat, în mod tradițional, în fiecare an de Primăria Chișinău, Guvernul R. Moldova va avea un pom artificial cu luminiţe care va fi amplasat exact în faţa intrării centrale în sediul Executivului.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.