12 december 2012, 16:00 Moldovan Diaspora views 7769
12 december 2012, 16:00 Moldovan Diaspora views 7769

Din 2015 vom putea călători în Rusia doar cu pașaport de străinătate


Foto: rg.ru 

Nu mai tîrziu de 2015 posibilitatea de intrare pe teritoriul Rusiei cu pașapoarte interne ale țărilor CSI trebuie anulată, a declarat președintele Vladimir Putin, în cadrul adresării anuale către Adunarea Federală.  

"Există în continuare practica conform căreia cetățenii CSI pot intra în Rusia cu pașapoartele lor interne. În această situație este aproape imposibil de a asigura controlul. Intrarea Rusia ar trebui să fie permisă doar în baza pașapoartelor de străinătate, nu interne ale cetățenilor din alte țări",  -  a declarat șeful statului.

Totodată, potrivit lui Putin, trebuie să se păstreze normele simplificate de trecere a frontierei ruse pentru cetățenii țărilor din Uniunea vamală și Spațiul Economic Comun (SEC).

Președintele a accentuat, de asemenea, necesitatea de a introduce pedepse mai serioase pentru intrare ilegală pe teritoriul Federației Ruse și a numit inacceptabilă apariția în Rusia a unor enclave etnice închise.

Keywords:

diaspora , viza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1997 locuitori

Cubolta este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cubolta și Mărășești. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Sîngerei, și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1997 de locuitori. Satul Cubolta a fost menționat documentar în anul 1570.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.