30 january 2013, 16:50 Moldovan Diaspora views 6082
30 january 2013, 16:50 Moldovan Diaspora views 6082

Filat a solicitat Serviciului Vamal să anuleze noile prevederi ce țin de vămuirea coletelor neînsoțite

Primul ministru Vlad Filat s-a arătat nemulțumit astăzi, la ședința Guvernului de faptul că noile prevederi ale Serviciului Vamal, referitoare la vămuirea coletelor neînsoțite, nu au fost discutate cu el, înainte de a fi făcute public. Totodată, Filat a cerut instituției respective să anuleze acele prevederi „pentru că fac loc de speculații”.

„Nu am înțeles cum a fost organizat acest comunicat. Pentru viitor, în momentul în care se vine cu noi reglementări să fie comunicate intern și abia după acceptarea lor să fie făcute public. Sînt pus în situația în care trebuie să răspund de decizii pe care nu le cunosc. Scoateți acest proiect din circuit”, a spus Filat.

Zilele trecute, Serviciul Vamal a anunțat, că va introduce taxe pentru coletele neînsoșite, care intră în țară. A doua zi, reprezentanții au spus că de fapt nu vor fi taxate și că fiecare colet va trebui să aibă o listă cu produsele care le conține și copia buletinului de identitate a expeditorului. Astfel intenționa Serviciul Vamal să ducă evidența tuturor bunurilor care intră în țară.


Sursa: noi.md

Keywords:

taxa , lege , serviciul vamal

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.