24 march 2013, 11:45 Moldovan Diaspora views 6206
24 march 2013, 11:45 Moldovan Diaspora views 6206

Primul сonsulat al R. Moldova a fost deschis în Polonia


Foto: moldova.org

La data de 20 martie, la Lodz a fost deschis primul Consulat Onorific al Republicii Moldova din Polonia, consul onorific Pavel Scura. Oficial, consulatul funcţionează din data de 1 martie, curent, dar ceremonia festivă de lansare a avut loc săptămîna aceasta.

Solicitat de Moldova.ORG, ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug a spus că deschiderea unui consulat anume la Lodz va ajuta la "protejarea intereselor cetăţenilor moldoveni din zona centrală a Poloniei, dar și va contribui la promovarea relaţiilor comercial-economice, culturale, turistice sau interumane dintre Moldova şi voievodatul Lodz".

Ceremonia de lansare a fost una de deosebită şi s-a dat la Palatul Poznanski, care e cea mai prestigioasă sală din Lodz. Ambasadorul a spus că la eveniment au fost prezenți ambasadori, deputaţi, savanţi, artişti, oameni de afaceri din Polonia. Potrivit lui, ceremonia a reunit circa 200 de oaspeţi.

"Nota moldovenească a întregului eveniment a fost adusă de interpreta Natalia Gordienco şi de un mic ansamblu de dansuri populare din Republica Moldova, la fel ca şi vinul produs în Moldova de către companii de la noi", a mai adăugat acesta pentru Moldova.org.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
445 locuitori

Ştiubeieni este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 445 de locuitori. Satul Știubeieni a fost menționat documentar în anul 1601.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.