29 march 2013, 11:51 Moldovan Diaspora views 5470
29 march 2013, 11:51 Moldovan Diaspora views 5470

Migranţii moldoveni pot solicita în străinătate procuri şi declaraţii în lipsa actelor de indentitate

Cetăţeanul Republicii Moldova aflat în străinătate, poate solicita servicii consulare notariale (procuri, declarații, etc.) la ambasadele și consulatele Moldovei, chiar dacă actele lui de identitate moldovenești sînt expirate, valabile dar uitate, pierdute, sustrase, deteriorate.

Funcționarii consulari moldoveni au acces la Registrul de Stat al Populației pentru a identifica rapid cetățenii Republicii Moldova.

Conform aliniatului 4 din articolul 42, al Legii Republicii Moldova nr. 21, în lipsa actelor de identitate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova stabilesc identitatea persoanei în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.

Legea Nr. 21 pentru completarea articolului 42 din Legea nr. 1453-XV din 08.11.2002 cu privire la notariat, a intrat în vigoare la 08 aprilie 2011.

Informațiile adiționale cu privire la actele notariale eliberate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova pot fi vizualizate la compartimentul servicii consulare ale portalului Viza.md.

 

Sursa: viza.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.