28 april 2013, 13:21 Moldovan Diaspora views 37337
28 april 2013, 13:21 Moldovan Diaspora views 37337

Din mai se pun în circulație noi bancnote de 5 euro


Foto: ziuaveche.ro

În mai 2013, cînd va fi pusă în circulaţie bancnota de cinci euro, aceasta va fi inscripţionată, pentru prima dată, şi cu litere chirilice, iar desingul hărţii Europei va fi schimbat. Acest lucru se datorează aderării Bulgariei la UE în 2007, cu toate că moneda euro nu a fost încă pusă în circulație în această țară.

Noile bancnote de cinci euro vor fi puse în circulație din 2 mai în întreaga zonă euro. Faptul că pe bancnota euro vor exista și litere chirilice reprezintă un mesaj important al extinderii zonei euro ca monedă globală.

Noile  bancnote pot fi distinse cu ușurință de cele vechi, cu toate că schimbările nu sînt radicale. Subiectele și culorile de bază ale noilor bancnote vor rămîne aceleași.

Noile bancnote au o protecție mai bună împotriva contrafacerii în formă de holograme, inscripționări și semne luminiscente.


Noii bani vor fi introduși în circulație prin magazine și bănci. Bancnotele vechi nu trebuie în mod special schimbate pe cele noi, iar în circulație vor fi atît bancnote vechi cît și noi, relatează yle.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
160 locuitori

Homuteanovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Ialoveni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Homuteanovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.