05 august 2013, 13:10 Moldovan Diaspora views 9537
05 august 2013, 13:10 Moldovan Diaspora views 9537

Cetăţenii moldoveni din Rusia vor putea să-şi facă asigurare medicală


Foto: moldpres.md

Cetăţenii Republicii Moldova care lucrează sau locuiesc în Federaţia Rusă îşi vor putea procura poliţă de asigurare de asistenţă medicală. Acest lucru va fi posibil în urma implementării unui program de asigurare medicală benevolă elaborat de Congresul Diasporei Moldoveneşti din Federaţia Rusă, informează MOLDPRES.

Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporei Moldoveneşti din Federaţia Rusă, a declarat astăzi, la o conferinţă de presă, că mai mulţi cetăţeni şi autorităţile din Rusia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că imigranţii care se află în această ţară sînt purtători ai diferitelor maladii din cauza că au acces limitat la serviciile de asistenţă medicală. În acest sens, Congresul Diasporei Moldoveneşti din Rusia a desfăşurat negocieri cu zece companii de asigurare din Rusia şi cu trei dintre acestea au fost semnate deja acorduri de colaborare.

Costul poliţei medicale variază în funcţie de serviciile medicale incluse şi de perioada de valabilitate a acesteia. Potrivit lui Kalinin, pentru cetăţenii Republicii Moldova care se află în Rusia timp de trei luni, costul poliţei medicale va fi de 10 dolari SUA. Cei care rămîn pe teritoriul Rusiei mai mult timp, pot procura poliţa de 170 de dolari SUA, valabilă pentru o perioadă de 12 luni. Poliţa va acoperi cheltuielile pentru vizita la medicul terapeut, la pediatru, la stomatolog şi cele legate de repatrierea cetăţenilor moldoveni decedaţi în Rusia şi a celor care nu se pot deplasa independent.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.