09 february 2013, 12:27 Moldovan Diaspora views 9660
09 february 2013, 12:27 Moldovan Diaspora views 9660

Sărbătorile naţionale ale Republicii Moldova, marcate la Ankara


Foto: moldova.org

Ziua Independenţei şi Ziua Limbii au fost sărbătorite şi în Turcia în cadrul unei recepţii care a adunat sute de invitaţi. Ambasada Republicii Moldova în Turcia a organizat pe 27 august, la Ankara, o expoziție de pictură și o recepție consacrată celei de-a 22-a aniversări a Zilei Independenței și sărbătorii Limba Noastră, informează moldova.org.

Potrivit organizatorilor, la acțiune au luat parte circa 300 persoane printre care politicieni și funcționari publici din țara gazdă, membri ai corpului diplomatic acreditat la Ankara, reprezentanți ai cercurilor de afaceri și oameni de cultură, precum și reprezentanți ai diasporei moldovenești, inclusiv numeroși tineri ce-și fac studiile la instituțiile de învățămînt superior din Turcia.

Recepția a fost precedatată de vernisajul expoziției pictorilor moldoveni Eudochia Zavtur și Mihai Mungiu. Vizitatorii au avut posibilitate de a se familiariza cu circa 100 lucrări de pictură ale celor doi maeștri.

Pe parcursul recepţiei au fost proiectate filme documentare despre Republica Moldova ca destinație turistică, oraşul Chișinău, beciurile de la Cricova și despre Ansamblul ”Joc”. Invitaţii au avut ocazia de a admira măiestia artistică a unui grup de muzicieni moldoveni, condus de naistul Marin Gheras. De la eveniment nu au lipsit bucatele tradiţionale și băuturile moldovenești.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.