Go to section: Children
16 july 2014, 14:38 Children views 10126
Cine sînt moldovenii care au obținut bronz pentru Moldova la matematică
Photo: jurnaltv.md
16 july 2014, 14:38 Children views 10126

Cine sînt moldovenii care au obținut bronz pentru Moldova la matematică

Bronz pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în aceste zile în capitala Africii de Sud. Lotul olimpic al ţării noastre s-a întors acasă cu două medalii şi trei menţiuni de onoare. Distincţiile au compensat munca liceenilor, care spun că sunt pasionaţi de ştiinţele reale.

Este una din probele de la Olimpiada Internaţională de Matematică pe care Nicolae Şapoval, elev în clasa a XII-a la un liceu din capitală, a reuşit să o rezolve cu uşurinţă. Multiplu medaliat la concursuri internaţionale de matematică, elevul şi-a trecut în palmares zilele acestea încă o medalie de bronz. S-a întors acasă glorios, însă pentru o scurtă perioadă, deoarece, în curînd, va pleca să studieze la o universitate de top din străinătate.

Cu medalie de bronz din Africa de Sud s-a întors anul acesta şi Vladimir Cucu, elev în clasa a XI-a la acelaşi liceu. Tînărul spune că în spatele performanţei sale stau ore de muncă în fiecare zi.

Cu toate că mai are un an pînă la Bacalaureat, tînărul şi-a stabilit deja priorităţile. Va urma şi el o universitate în Statele Unite sau în Marea Britanie. Vladimir spune că matematica este viaţa lui.

Ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 560 de concurenţi din 101 de ţări. Lotul olimpic din Republica Moldova a fost compus din şase elevi. Pe lîngă cei doi liceeni medaliaţi cu bronz, alţi trei elevi s-au întors acasă cu menţiuni de onoare.

Source: www.jurnaltv.md

Keywords:

olimpiada , medalie , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.