Go to section: Children
17 july 2014, 11:53 Children views 9319
Tineri pictori din Cahul au obţinut medalii la un festival din Bulgaria
Photo: trm.md
17 july 2014, 11:53 Children views 9319

Tineri pictori din Cahul au obţinut medalii la un festival din Bulgaria

Cu şase locuri de frunte s-au întors elevii Şcolii de arte plastice din Cahul de la festivalul de creaţie a copiilor „Sozopoliskaia Panorama – 2014" din Bulgaria.

La festivalul desfăşurat recent în oraşul bulgar Sozopol au participat colective artistice din Republica Moldova, Belarus, Federaţia Rusă, Polonia, Ucraina ş.a. Oraşul Cahul a fost reprezentat de două grupuri de tineri, discipoli ai Şcolii de arte plastice şi ai Şcolii de arte „Maria Cebotari", informează Moldpres.

Lucrările prezentate de elevii Şcolii de arte plastice au fost pictate în două zile de festival, iar ca sursă de inspiraţie a servit oraşul gazdă.

„Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute la acest festival şi le aduc sincere urări de bine tuturor participanţilor, dorindu-le realizări frumoase în domeniul artei", a menţionat Andrei Graur, conducătorul grupului de copii de la Şcoala de arte plastice din Cahul.

Tinerii pictori din Cahul au participat şi anul trecut la acelaşi festival, obținînd două medalii pentru locul II şi diplome de excelenţă.

Source: trm.md

Keywords:

pictor , arta , Bulgaria , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
242 locuitori

Cobîlea este stație de cale ferată în cadrul comunei Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești. Stația de cale ferată este situată în valea rîului Ciorna, la o distanță de 16 km de oraşul Şoldăneşti şi la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia stației de cale ferată constituia 242 de oameni. Stația de cale ferată Cobîlea a apărut în anul 1892.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.