Go to section: Children
08 december 2014, 12:20 Children views 10638
În Chișinău, tot mai puţini elevi înscrişi în clasa I
Photo: trm.md
08 december 2014, 12:20 Children views 10638

În Chișinău, tot mai puţini elevi înscrişi în clasa I

Numărul copiilor care vor merge în acest an în clasa întîi în şcolile municipiului Chişinău va fi mai mic, deoarece părinţii preferă să-şi ia copiii cu ei în străinătate. Potrivit unui studiu realizat de Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Primăriei Chişinău, în ultimii ani, peste şapte mii de copii au plecat cu părinţii peste hotare.

„S-a micșorat numărul de copii. Vom avea o problemă cu completarea claselor de liceu. Acum suntem în perioada de concurs. Cred că o mare problemă este numărul mare de licee pe care le avem în municipiu. Poate o parte trebuie să treacă gimnaziul ca formă de instruire și numărul liceelor să fie mai mic", afirmă șefa Direcției, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Însă, în acest an s-a majorat cu 10 mii numărul copiilor care vor frecventa grădiniţele. „Numărul copiilor de vîrstă preșcolară crește. Nu avem mare creștere la natalitate, dar cred că este migrația internă", a mai declarat Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Source: trm.md

Keywords:

scoala , elevi , Chisinau , statistica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.