Go to section: Children
15 december 2014, 10:03 Children views 8408
Caravana de Crăciun va ajunge la peste 3 mii de copii
Photo: ixdan.com
15 december 2014, 10:03 Children views 8408

Caravana de Crăciun va ajunge la peste 3 mii de copii

În jur de 3300 de copii din şcoli internat, case de copii şi din familii social-vulnerabile de pe ambele maluri ale Nistrului vor primi cadouri aduse de voluntarii Clipei Siderale, în cadrul tradiţionalei acţiuni Caravana de Crăciun, care este la a 18-a ediţie.

În fiecare dimineaţă, autocarul Caravanei de Crăciun se află între orele 08.00 şi 09.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde sînt aşteptaţi cei care doresc să facă daruri copiilor orfani sau celor din familii vulnerabile. Caravana va ajunge la copiii din 21 de localităţi, în perioada 11-22 decembrie.

Pînă acum, voluntarii au mers la copiii din şcolile internat din Nisporeni, Străşeni şi din satul Visoca, raionul Soroca, dar şi la şcoala de meserii din satul Voloviţa, raionul Soroca. Astăzi, 13 decembrie, Caravana de Crăciun ajunge la şcoala internat din satul Cărpineni şi la copiii din familiile vulnerabile din satul satul Negrea, raionul Hînceşti.

Darurile pentru copii conţin ciocolate, caramele, biscuiţi, fructe şi o jucărie. Cei care doresc să ajute micuţii pot face singuri cadoul şi să-l aducă în Piaţa Marii Adunări Naţionale în fiecare zi de campanie sau pot transfera bani organizatorilor pentru ca aceştia să procure cadourile.

Source: www.tv7.md

Keywords:

sarbatoare , copii , caritate , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1610
Populația:
6304 locuitori

Şoldăneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Şoldăneşti. Amplasat în partea de nord-est a republicii, în valea rîului Ciorna, oraşul Şoldăneşti este situat la 81 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6304 locuitori. Prima menţiune documentară a satului Şoldăneşti, aflat în proprietatea boierului Pisoţchi şi a soţiei sale Tudosca, fiica marelui logofăt Pătraşcu Şoldan, datează din anul 1610, localitatea fiind pomenită într-o mărturie hotărnică asupra satelor învecinate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.