Go to section: Children
13 february 2015, 11:59 Children views 9029
Moldova va implementa învăţămîntul la distanţă
13 february 2015, 11:59 Children views 9029

Moldova va implementa învăţămîntul la distanţă

Ministerul Educaţiei propune pentru consultări publice proiectul concepţiei învăţământului la distanţă în sistemul de învăţământ superior.

În nota informativă ce însoţeşte proiectul concepţiei se menţionează că învăţământul la distanţă reprezintă o atracţie deosebită pentru populaţia aptă de muncă, fiind conceput şi adaptat în funcţie de cerinţele profesionale, sociale şi educaţionale reflectate de piaţa muncii. Transformarea conţinutului educaţional într-o formă electronică îl face disponibil oricui, oriunde şi oricând. Învăţământul la distanţă nu impune constrângeri de timp, spaţiu şi ritm de studiu şi creează oportunităţi de formare profesională pe parcursul întregii vieţi.

În proiectul concepţiei sunt date caracteristicile de bază ale acestei forme de învăţământ, reperele şi mecanismele de implementare. Urmează să fie elaborat cadrul normativ-juridic şi organizatoric, să fie precizate resursele informaţionale şi soluţionate aspectele ce ţin de asigurarea metodico-didactică şi tehnico-materială a învăţământului superior la distanţă. Finanţarea se va face din surse bugetare, dar şi din taxe pentru studii, din sursele fondului de şomaj, precum şi di mijloace provenite din proiecte internaţionale, donaţii şi sponsorizări.

Source: tv7.md

Keywords:

studii , universitatea , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
3523 locuitori

Elizaveta este un sat şi comună aflat în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Elizaveta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Bălți și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3523 locuitori. Satul Elizaveta a fost menționat documentar în anul 1846.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.