Go to section: Children
21 february 2015, 09:45 Children views 6632
Elevii se vor bucura de o mică vacanţă
21 february 2015, 09:45 Children views 6632

Elevii se vor bucura de o mică vacanţă

Elevii din clasele primare intră în vacanţă pentru 9 zile după terminarea lecţiilor de astăzi, 20 februarie. Din data de 25 februarie, şi elevii din clasele V-XII vor avea o vacanţă intrasemestrială. Toţi elevii vor reveni la ore pe data de 2 martie.

Potrivit Valentinei Chicu, şef al Direcţiei învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei, în zilele ce au precedat vacanţa, profesorii au atenţionat elevii despre măsurile de siguranţă în traficul rutier şi în caz de situaţii excepţionale.

„Elevii au nevoie să se joace, să se distreze şi să se recreeze, deoarece odihna este factorul ce condiţionează capacitatea de lucru, rezistenţa la efort şi la îmbolnăviri. Organizarea unui regim de viaţă sănătos şi raţional influenţează în mod pozitiv dezvoltarea copilului pe toate planurile (fizic şi psihic) şi îl ajută să fie pregătit pentru perioada de studii", a menţionat Valentina Chicu.

Pe parcursul anului curent de studii elevii vor mai avea 10 zile de vacanţă – între 11 şi 20 aprilie, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Anul şcolar 2014-2015 se va încheia la data de 29 mai.

Source: tv7.md

Keywords:

vacanta , elevi , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.