Go to section: Children
25 september 2015, 10:47 Children views 5912
Moldovenii din Marea Britanie vor strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Moldova
25 september 2015, 10:47 Children views 5912

Moldovenii din Marea Britanie vor strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Moldova

Concetăţenii noştri din Marea Britanie vor organiza meciuri amicale de fotbal, pentru a strânge fonduri pentru copiii nevoiaşi din Republica Moldova şi România. Evenimentul „Charity Football Challenge" este iniţiat de Liga Studenţilor Români din Străinătate, Filiala Marea Britanie (LSRS UK) şi Asociaţia Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB), în parteneriat cu Hope and Homes for Children (HHC).

Potrivit organizatorilor, asociațiile menționate mai sus au stabilit o relație de parteneriat cu una dintre cele mai cunoscute organizații caritabile din Marea Britanie, Hope and Homes for Children, a căror programe urmăresc înlocuirea Caselor de copii cu un sistem bazat pe conceptul familial în Republica Moldova, România și multe alte țări din Europa de Est, cât și Africa.

Solicitată de TRM.MD, Ionela Lozovanu, președintele Asociației Moldovenilor din Marea Britanie, a declarat că organizatorii își propun drept scop ca acest eveniment să devină o tradiție, prin care vor fi strânse fonduri pentru copiii nevoiași din România și Republica Moldova.

Întrunirea sub genericul „Charity Football Challenge" este adresată în primul rând tinerilor profesioniști și studenților din Marea Britanie.

„Activitatea de bază a evenimentului va fi meciul de fotbal amical între Moldova și România. Pe lângă meci, vom organiza o serie de activități specifice unei sărbători tradiționale și culturale românești, cu muzică și mâncare națională și o varietate de activități distractive pentru adulți, dar și pentru cei mici", a menționat președintele AMMB.

La manifestare și-au confirmat prezența reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova și ai României la Londra. Mai mult decât atât, ambii ambasadori și-au asumat rolul simbolic de antrenori ai echipelor.

Prima ediție a evenimentului „Charity Football Challenge" (CFC) se va desfășura pe 11 octombrie, la Londra, la adresa: University of Westminster Sports Ground, Cavendish Rd, London W4 3UH.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.