Go to section: Children
30 september 2016, 17:45 Children views 3001
Schimbarea regulilor de şcolarizare a copiilor nevaccinaţi
30 september 2016, 17:45 Children views 3001

Schimbarea regulilor de şcolarizare a copiilor nevaccinaţi

Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova intenţionează să modifice cadrul normativ privind şcolarizarea copiilor nevaccinaţi.

Ca urmare a multiplelor adresări din partea părinţilor şi a dezbaterilor în spaţiul public referitoare la vaccinarea copiilor, Ministerul va crea un grup de lucru care să examineze situaţia şi să înainteze propuneri în vederea modificării şi completării cadrului normativ în vigoare pentru a înlătura lacunele legislative privind şcolarizarea copiilor nevaccinaţi.

"Indiferent de condiţia obligativităţii vaccinării, consecinţele lipsei acesteia nu trebuie să fie suportate de către copii, care nu sînt decidenţi şi care au dreptul la instruire în condiţii egale", se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul Educaţiei consideră că prezentarea certificatului medical la admiterea în instituţiile de învăţămînt constituie o condiţie suficientă în vederea eliminării factorilor de risc pentru viaţa şi sănătatea tuturor copiilor.

Source: infotag.md

Keywords:

reguli , vaccin , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
405 locuitori

Vîlcele este un sat din cadrul comunei Toceni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 405 oameni. Satul Vîlcele a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.