Go to section: Children
30 march 2018, 14:45 Children views 13885
Învățați copilul 3 reguli de comportament, în caz de incendiu
30 march 2018, 14:45 Children views 13885

Învățați copilul 3 reguli de comportament, în caz de incendiu

Centrul de Consiliere privind Siguranța Copiilor "Stop Ugroza" (Stop pericolul!), după incendiul de la Kemerovo a publicat o volantă, pe care este important să o citească toți părinții. Aceste sfaturi pot salva vieți.

Ce trebuie de făcut?

1. Eșarfa, pe care urinăm. Astfel, începem instrucțiunile în caz de incendiu, în timp ce copii rîd, de obiei. Aceasta este prima regulă de ieșire dintr-o încăpere, care arde sau plină de fum. Căci este adevărat: noi nu purtăm, foarte des, apă cu noi, copiii aproape niciodată. Dar anume fumului cel mai des este cauza morții.

De aceea, luăm orice haină: o eșarfă, un tricou, o cămașă, o bluză, poalele fustei. Urinăm pe ea. Și respirăm prin țesătura, înmuiată în urină. Urina filtrează mult mai bine fumul și substanțele toxice, mult mai bine decît apa.

Copiii rîd, dar toată lumea este de acord că într-o situație periculoasă nu este o rușine să facem acest lucru.

Iar situația ca să "nu ne fie rușine" poate fi creată doar printr-un dialog și cel mai bine, unul între copii. În fiecare clasă sau grup există întotdeauna dintre aceia care vor spune în mod convingător: "Ce e atît de amuzant? Dacă astfel ne salvăm viața".

2. Obișnuiți-i pe copiii să se joace în jocul: "Găsește o cale de ieșire", faceți și dvs. acest lucru, căci este util. Noi nu ne gîndim niciodată cum am părăsi clădirea, în caz de incendiu. Niciodată. Iar acest lucru poate fi transformat rapid și vesel într-un obicei. Iar odată ce îl învățați pe copil, veți fi și dvs. atenți la aceste lucruri. De aceea, pe parcursul a 2-3 săptămîni, intrînd în orice încăpere, ne uităm vesel și instantaneu, încotro ar fi cazul să fugim în caz de incendiu. Puteți să precizați la personalul de serviciu.

3. Calea de ieșire din mulțimea panicată. În acest caz există trei reguli:

- Ne deplasăm doar în direcția mișcării, fără să ne oprim, chiar și dacă cei apropiați au rămas în urmă. Vă veți întîlni cu ei, după ce ieșiți afară.

- Ne deplasăm cu grijă pe lîngă colțuri, stîlpi, orice obstacole întîlnite. Pentru aceasta ne uităm de la distanță, ce avem înainte. Mergem încrucișînd brațele la piept, întinzînd coatele ușor înainte și ținîndu-ne cu mîinile de umeri.

Mergînd în așa mod, dacă veți fi striviți, veți avea posibilitatea să respirați liber.

- Dacă ați căzut: nu încercați în niciun fel să vă grupați! Aveți trei secunde ca să vă ridicați cu orice preț.

Pentru a face acest lucru, ne apucăm cît de strîns putem de cele mai apropiate picioare, blugi, palton și repede, ca maimuțele, urcăm ca pe copac, ținîndu-ne de persoană.

Ținem minte că omul-copac nu va fi fericit să ne servească în acest mod. Și poate chiar ne va lovi în cap. Dar dvs. veți avea timp să vă ridicați. Încercați să exersați acasă.

Și fie ca dvs. să nu aveți nevoie să aplicați aceste sfaturi în practică niciodată.

Source: mamsila.ru

Keywords:

copii , incendiu , reguli

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11860
Populația:
505 locuitori

Paicu este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 505 oameni. Satul Paicu a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.