Go to section: Children
05 june 2018, 11:20 Children views 12802
Cărți pentru copii lansate la Biblioteca Națională
05 june 2018, 11:20 Children views 12802

Cărți pentru copii lansate la Biblioteca Națională

Cartea pentru copii „Poveștile bunicului Alexandru" semnată de Alexandru Plăcintă a fost lansată pe 3 mai la Biblioteca Națională a Moldovei. Cartea conține 30 de povești educative și a fost editată în 500 de exemplare care vor ajunge în bibliotecile din țară.

Autorul Alexandru Plăcintă spune că a scris cele 30 de povești timp de zece ani. Acestea sînt educative și abordează subiecte precum lupta cu trîndăvia, lăcomia, răutatea, neatenția etc. Alexandru Plăcintă spune că dînsul este „bunicul Alexandru", iar poveștile nu neapărat au fost inspirate din viața reală.

Virginia Vangheli, învățătoare la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare" din Chișinău susține că este important ca copii să citească povești încă de mici, deoarece astfel ei învață arta cuvântului frumos, învață să se exprime și să gândească. Învățătoarea spune că morala poveștilor vin să educe calitățile pozitive la copii.

Prezenți la eveniment, elevii liceelor și scoliilor din capitală și orașele vecine, spun că citesc povești pentru că acestea au în ele înțelepciune și îi pot învăța multe lucruri pozitive. Tot ele îi ajută să-și îmbogățească vocabularul.

Veronica Bantaș, șefa serviciului marketing și comunicare socioculturală la Biblioteca Națională a Moldovei, spune că acest eveniment este inedit prin faptul că autorul nu doar scrie cărțile, dar le și ilustrează. Ea spune că tematicile abordate de autor educă în cel mai favorabil mod tînăra generație.

Tot pe 3 mai a fost lansată și cartea „Povești din țara copiilor fericiți", semnată de Petre Crăciun, care actualmente se află în România.

Source: ipn.md

Keywords:

carte , copii , prezentare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.