Go to section: Children
26 march 2013, 15:20 Children views 9554
26 march 2013, 15:20 Children views 9554

Elevii moldoveni vor participa la concursul internaţional de ştiinţe şi inginerie Intel ISEF

Cinci elevi din Republica Moldova, cîştigători ai Concursului naţional de ştiinţe şi inginerie ”Mold ISEF-2013”, vor participa la finala internaţională Intel ISEF. Concursul va avea loc în perioada 12-17 mai 2013 în SUA, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, este pentru prima oară cînd elevii din ţara noastră participă la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume.

Cîştigătorii ”Mold ISEF-2013” sînt: Alexandru Smolenschi, elev în clasa a 11-a la Liceul Republican cu Profil Real, Eugeniu Dimitriu, elev în clasa a 8-a la Liceul Teoretic ”Orizont” din Chişinău, Vlad Şincari, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic ”N. Milescu-Spătaru” din Chişinău, Anastasia Maslîghina, elevă în clasa a 12-a la acelaşi liceu şi Ahmed Umbatov, elev în clasa a 12-a la Liceul Teoretic ”Vasile Lupu” din capitală.

La concurs au fost admise 62 de proiecte, atît individuale, cît şi de grup. Competiţia naţională de ştiinţă şi inginerie ”Mold ISEF-2013” a fost organizată în perioada 23-24 martie la iniţiativa Ministerului Educaţiei, în colaborare cu Corporaţia Intel din Kiev şi Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC.

SEF este cel mai mare concurs şcolar de ştiinţe şi inginerie, cu o istorie de peste o jumătate de secol, la care participă mai mult de 1500 de elevi din aproximativ 70 de ţări. Fondul de premii şi burse la concurs depăşeşte 3 milioane de dolari. Începînd cu acest an, R. Moldova va intra în competiţia internaţională, notează MOLDPRES.

Keywords:

concurs , copii , studii , studenţi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.