16 september 2011, 11:14 Moldovan reality views 4817
16 september 2011, 11:14 Moldovan reality views 4817

Ministerul Culturii dă start Zilelor Europene ale Patrimoniului în Moldova

O serie de evenimente culturale menite să ilustreze Zilele Europene ale Patrimoniului în Moldova încep în perioada 16-25 septembrie la Chișinău. Manifestaţiile vor începe cu lansarea publicaţiei „Patrimoniul cultural istoric al Republicii Moldova de la realitate la necesitate“ în incinta Muzeului Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei. Potrivit organizatorilor evenimentului, publicaţia vine cu o prezentare a situaţiei din domeniul patrimoniului cultural istoric din republică, a situaţiei reale în care se găsesc monumentele de importanţă naţională cu statut protejat. Programul va continua cu o serie de expoziţii, conferinţe, mese rotunde, dezbateri publice, ateliere de lucru şi festivaluri muzicale.

Potrivit ministerului, scopul acestor manifestări este de a oferi posibilitatea conştientizării de către comunităţile locale a diversităţii patrimoniului naţional, a punerii acestuia in valoare, dar şi a vulnerabilităţii acestuia şi, pe acest fond, a eforturilor necesare pentru protecţia şi conservarea sa. Evenimentele vor continua pînă pe data de 30 septembrie.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.