01 february 2014, 12:23 Moldovan reality views 8037
01 february 2014, 12:23 Moldovan reality views 8037

Colecţionarul moldovean Petru Costin a intrat în cartea recordurilor


Foto: moldpres.md

Colecţionarul Petru Costin, în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei a intrat în cartea recordurilor Guinness, relatează MOLDPRES.

Recordul a fost omologat pentru cel mai considerabil patrimoniu istoric şi cultural – 3200 de potcoave datate din sec. XIV-XX, colecţionarul avînd în posesie peste 25 de colecţii tematice.

Certificatul Guinness World care atestă această performanţă i-a fost înmînat în mod festiv în cadrul ultimei şedinţe din 2013 a Consiliului Suprem pentru Ştiinţă şi Dezvoltare Tehnologică al AŞM de către preşedintele AŞM, acad. Gheorghe Duca.

La rîndul său, deţinătorul recordului Guinness a exprimat recunoştinţă preşedintelui AŞM, la iniţiativa căruia a fost propus spre înregistrare la Guinness World Records acest patrimoniu, dar şi conducerii Universităţii şi Liceului AŞM, studenţilor şi elevilor acestor instituţii pentru suportul acordat şi participarea nemijlocită în realizarea acestui proiect inedit.

Întrucît această performanţă a fost un succes comun, colecţionarul a exprimat doleanţa ca Certificatul original Guinness World Record să rămînă o piesă de valoare în Muzeul AŞM şi Universităţii AŞM.

Amintim că în luna mai 2011 peste o sută de tineri de la Liceul şi Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei au realizat harta administrativ-teritorială a Republicii Moldova cu suprafaţa de 64 m2, formată din monede de colecţie în număr de 190 de mii, încadrată într-o panoramă ce reprezintă o potcoavă gigantică alcătuită din alte 3200 de potcoave mici oferite de colecţionarul Petru Costin.

Source: moldpres.md

Keywords:

record , colectie , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
62 locuitori

Artimonovca este un sat din cadrul comunei Javgur, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 62 de oameni. Satul Artimonovca a fost fondat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.