17 january 2014, 15:47 Moldovan reality views 9038
În Republica Moldova este marcată în premieră Ziua Diplomatului
Photo: moldpres.md
17 january 2014, 15:47 Moldovan reality views 9038

În Republica Moldova este marcată în premieră Ziua Diplomatului

În Republica Moldova este marcată astăzi, în premieră, Ziua Diplomatului după ce Guvernul a decis instituirea sărbătorii la sfîrşitul anului trecut, transmite MOLDPRES.

Autorităţile au ales marcarea acestei sărbători anume la 17 ianuarie pentru că în această zi, în anul 1992, a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizaţia Naţiunilor Unite. Acest fapt a marcat începutul procesului de consolidare şi afirmare a ţării noastre ca subiect de drept internaţional şi a condus la intensificarea activităţii diplomatice.

Propunerea a venit din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Potrivit conducerii instituţiei, marcarea Zilei Diplomatului va contribui la sporirea vizibilităţii pe plan intern a eforturilor diplomaţiei moldoveneşti, stimulîndu-i pe diplomaţii cu experienţă.

Ziua Diplomatului va fi marcată anual, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Keywords:

sarbatoare , Moldova , diplomatia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.