03 november 2014, 15:41 Moldovan reality views 8397
Din 1 aprilie vizele pentru Marea Britanie vor fi eliberate la Centrul de solicitare a vizelor
Photo: tv7.md
03 november 2014, 15:41 Moldovan reality views 8397

Din 1 aprilie vizele pentru Marea Britanie vor fi eliberate la Centrul de solicitare a vizelor

Începînd cu 1 aprilie 2014, vizele pentru Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord vor putea fi obţinute la Chişinău la Centrul de solicitare a vizelor pe str. Tighina 49/3, biroul 54.

Centrul de solicitare a vizelor aparţine Companiei Teleperformance Ltd., care a fost contractată de către guvernul britanic pentru intermedierea procedurilor de examinare a cererilor de viză. Astfel, dosarele pentru viză vor fi recepţionate de Centrul de solicitare a vizelor şi nu de Ambasada britanică de la Chişinău, aşa cum se obişnuia anterior. De asemenea, Centrul va colecta datele biometrice, va presta servicii de curierat şi va facilita interviul cu aplicanţii.

Centrul va mai avea rolulВ de a organiza logistic activitatea ce ţine de eliberarea vizelor, însă decizia privind acordarea sau refuzul acordării vizelor va aparţine, ca şi pînă acum, Ambasadei britanice de la Varşovia.

Adiţional taxei consulare pentru viză, se va percepe o taxă pentru serviciile prestate de 59 Lire sterline, echivalentul a 72 Euro. Programarea la Centrul de solicitare a vizelor va fi posibilă odată cu achitarea taxei respective.

În prezent, costul unei vize pentru Marea Britanie este de 100 de euro pentru o jumătate de an.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.