04 september 2014, 16:37 Moldovan reality views 10321

Photo: tv7.md
04 september 2014, 16:37 Moldovan reality views 10321

"Registru" schimbă gratuit paşapoarte sovietice pe buletine de identitate noi

Cetățenii moldoveni deținatori ai pașapoartelor de tip sovietic vor putea schimba actele gratuit. Chiar și persoanele imobilizate din diferite localităţi ale ţării isi vor putea perfecta buletinul de identitate al cetăţeanului R. Moldova. Pentru aceasta Întreprinderea de stat "Registru" va trimite echpe mobile la domiciliu.

Listele beneficiarilor sînt alcătuite de autorităţile publice locale în comun cu asistenţii sociali şi medicali, ulterior fiind transmise birourilor teritoriale de evidenţă şi documentare a populaţiei "Registru". Oficiile mobile se deplasează doar după ce autorităţile locale confirmă că persoanele grav bolnave au documentul ce atestă grupa sanguină şi celelalte acte necesare pentru perfectarea buletinului de identitate. Determinarea grupei de sînge se face fără plată la centrele medicale locale.

Persoanele născute pînă în anul 1945 inclusiv şi bătrînii care se află la întreţinerea statului în instituţii sociale rezidenţiale, nu trebuie să prezinte certificate de stare civilă dacă după eliberarea paşaportului nu au intervenit schimbări în datele cu caracter personal.
De la 1 aprilie, cu ajutorul oficiilor mobile de documentare au fost perfectate buletine de identitate la peste 640 de deţinători de paşapoarte sovietice din 43 de localităţi ale ţării.

Serviciul este gratuit, iar cheltuielile sînt acoperite integral din bugetul de stat, pentru care au fost prevăzute 20 milioane de lei.
Potrivit datelor statistice, din cei peste 146 mii de posesori ai paşapoartelor sovietice înregistraţi în R. Moldova, peste 18 mii sînt imobilizaţi. Conform hotărîrii Guvernului, valabilitatea paşaportului de tip sovietic expiră la 1 septembrie 2014.

Source: tv7.md

Keywords:

servicii , moldovenii , URSS , pasaport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
30 locuitori

Grinăuți este stație de cale ferată din raionul Ocniţa, în componența comunei Dîngeni. Se află la distanța de 22 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia localității constituia 30 de oameni. Stația de cale ferată Grinăuți a fost înființată la finele secolului XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.