13 may 2014, 10:17 Moldovan reality views 8115
Echipa participanților moldoveni la Jocurile Delfice s-a reîntors triumfătoare acasă!
Photo: volganet.ru
13 may 2014, 10:17 Moldovan reality views 8115

Echipa participanților moldoveni la Jocurile Delfice s-a reîntors triumfătoare acasă!

La 7 mai 2014, în oraşul Volgograd s-au încheiat primele Jocuri Delfice Europene pentru tineret, care au fost reprezentate de 26 de țări. Printre participanții la jocurile mondiale în domeniul culturii s-au numărat şi 14 tinere talente din Moldova. Aproape toţi au revenit în ţară învingători, cu medalii de aur, argint și bronz și cu diplome de onoare.

"Echipa Moldovei a revenit acasă cu rezultate excelente, a spus pentru NOI.md președintele Comitetului Național Delfic, compozitorul Constantin Rusnac. ‒ Reprezentanţii noștri şi-au etalat calităţile la asemenea categorii precum cîntecul popular, academic și de estradă, instrumente populare, pian, pictură, fotografie. În palmaresul moldovenilor sînt două medalii de aur, două de argint și trei de bronz, plus şase diplome de laureaţi ai premiului 1 la Jocurile Delfice Europene pentru tineret".

Source: noi.md

Keywords:

sport , moldovenii , medalie , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.