13 may 2014, 09:35 Moldovan reality views 11034
În capitală s-a desfăşurat flash-mobul dansant „Ține minte că ești moldovean!” (VIDEO)
13 may 2014, 09:35 Moldovan reality views 11034

În capitală s-a desfăşurat flash-mobul dansant „Ține minte că ești moldovean!” (VIDEO)

În ajunul recensămîntului general al populației, un grup de dansatori tineri a decis să atragă atenția chişinăuienilor aspra problemei autoidentificării etnice prin intermediul horei moldoveneşti. Scopul principal al flash-mobului patriotic a fost de a-i determina pe cetățenii Republicii Moldova să nu refuze, ci invers să fie mîndri de naționalitatea lor.

"Vrem să arătăm prin dans cît de bogată, dar cel mai important, cît de autentică e cultura moldovenească", a declarat pentru NOI.md participanta la flash-mob Daniela Cebotari.

"Cultura și tradițiile moldoveneşti sînt autentice, ele nu pot fi considerate parte a unei alte culturi, cum încearcă să ne-o impună acum mulți", a menționat organizatorul evenimentului, Dimitrie Roibu.

"Tineretul nu trebuie să uite tradițiile noastre, se arată convins Vitalie Miron. ‒ Căci nicăieri în lume oamenii nu ştiu să se distreze și să danseze aşa ca în Moldova. Dansul este sufletul poporului moldovenesc. Nu trebuie să ne uităm rădăcinile, de unde provenim. M-am născut moldovean și nu voi renunţa niciodată la identitatea mea".

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.