06 november 2014, 14:20 Moldovan reality views 7242
06 november 2014, 14:20 Moldovan reality views 7242

Moldovenii vor primi mai multe medicamente compensate


Foto: infocs.ro

Lista medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală s-a extins cu nouă denumiri comune internaţionale, relatează MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, lista s-a extins cu trei grupuri de denumiri comune internaţionale, compensate parţial.

Pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv, lista a fost completată cu o denumire comună internaţională de medicamente. În lista medicamentelor compensate integral au fost incluse preparate noi pentru tratamentul unor maladii rare, cum ar fi mucoviscidoza şi scleroza multiplă. Pentru maladiile oftalmologice sînt compensate integral medicamentele cu substanţa activă travoprostum+timololum, iar pentru bolile psihice - încă două denumiri comune internaţionale.

Medicamentele pot fi găsite în toate farmaciile contractate de CNAM în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie şi, după caz, a comisiei de specialitate instituţionale republicane sau teritoriale.

În prezent CNAM compensează 87 de denumiri comune internaţionale de medicamente.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.