06 november 2014, 17:10 Moldovan reality views 9674
06 november 2014, 17:10 Moldovan reality views 9674

Grădina Zoologică din satul Grătiești – o atracție turistică


Foto: prime.md

Grădina Zoologică din satul Grătiești s-a schimbat la față. Animalele și păsările au voliere separate, iar țarcul pentru vietăţi a fost lărgit. Parohul bisericii ”Sfînta Treime”, în curtea căreia se află zoo, spune că i s-a îndeplinit cel mare vis, mai ales că menajeria este vizitată și de turiști.

Parohul bisericii din Grătiești spune că schimbările au fost făcute pentru ca animale să se simtă mai bine, așa că viețuitoarele se simt acum în largul lor. „Cu ajutorul lui Dumnezeu am schimbat volierele, astfel fiecare pasăre îşi are acum cuibuşorul său”, spune părintele Victor.

Menajeria s-a îmbogățit cu o pereche de porumbei, prepelite, dar și fazani. Surpriza însă a venit de la un circar din Orhei, care i-a propus preotului să adăpostească și un pui de urs. „Din motive de securitate noi am refuzat, chiar dacă ni-l dădeau gratis, trebuie să facem doar un volier aici”, precizează părintele.

Slujitorul bisericii spune că menajeria a devenit cunoscută şi peste hotare. „Vin şi copii de la liceu, vin incoace chiar şi de pe peste hotare”, se bucură părintele Victor.

Oamenii din Grătiești se mîndresc cu menajeria bisericii. Ei spun că după slujbă își găsesc aici un refugiu. Cei mai fericiți sunt, însă, copiii.

Numărul necuvîntătoarelor din ograda locaşului a ajuns la 200. O parte din vieţuitoare au fost cumpărate, iar cele mai multe au fost donate de creștini.

Source: prime.md

Keywords:

animale , turism , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.