28 july 2014, 15:03 Moldovan reality views 6919
În Moldova se va sărbători Ziua unităţii spirituale
Photo: noi.md
28 july 2014, 15:03 Moldovan reality views 6919

În Moldova se va sărbători Ziua unităţii spirituale

În Republica Moldova va fi marcată Ziua unităţii spirituale, dedicată celei de-a 655-a aniversări a statalităţii moldoveneşti. Decizia de a sărbători Ziua unităţii spirituale pe 8 august la Orheiul Vechi a fost luată în cadrul unei şedinţe de lucru a comitetului organizatoric al Uniunii Popular-Patriotice "Moldova Mare", relatează NOI.md cu referire la site-ul organizaţiei.

„Orheiul Vechi, Butuceni, data de 8 august - toate acestea au un sens simbolic deosebit pentru poporul nostru. Această dată a devenit ziua unirii forţelor patriotice din Moldova, care din anul 2008 desfăşoară aici soborul popular", a subliniat membrul comitetului organizatoric Sveatoslav Mazur.

Organizatorii invită la eveniment pe "toţi oamenii de bună credinţă, pentru care statul moldovenesc, poporul multinaţional al Moldovei, patriotismul, credinţa şi spiritualitatea nu sînt doar vorbe fără conţinut".

"Astăzi, mai mult decît oricînd, este importantă unirea poporului în jurul valorilor spirituale. Acestea reprezintă temelia dezvoltării benefice a societăţii şi statului în general", a precizat episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.