22 october 2014, 15:53 Moldovan reality views 9525
Moldova în top 10 țări care au cea mai mare viteză a internetului
Photo: netindex.com
22 october 2014, 15:53 Moldovan reality views 9525

Moldova în top 10 țări care au cea mai mare viteză a internetului

Republica Moldova se află printre primele 10 ţări din lume care au cea mai mare viteză a internetului. Potrivit datelor statistice prezentate de site-ul netindex.com, moldovenii încarcă datele pe internet cu o viteză de 40,6 Mega-biţi pe secundă, fapt ce a poziţionat Moldova pe locul şase în lume, depăşind state ca România, Rusia şi Ucraina.

Cu aproximativ 50 de Mega-biţi pe secundă utilizatorii descarcă fişiere de pe internet. La această categorie, România este pe locul trei, depăşind Moldova cu trei poziţii. Iar Rusia şi Ucraina nu intră în acest top.

De cea mai înaltă viteză a internetului, pentru descărcarea fişierelor, se bucură locuitorii din raionul Comrat, urmaţi de cei din Ialoveni şi Bălţi, capitala situîndu-se pe locul patru.

La categoria de încărcare a datelor pe internet, Chişinăul urcă două trepte şi se poziţionează pe locul doi, în top rămînînd Comratul. Pe locul întîi în lume la ambele categorii s-a poziţionat Hong Kong-ul.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.