10 december 2011, 12:16 Moldovan reality views 4531
10 december 2011, 12:16 Moldovan reality views 4531

Centrul Comun de Vize din Chişinău a început să elibereze vize biometrice

Centrul Comun de Vize din Chișinău va elibera de azi doar vize de tip biometric. Declaraţia a fost făcută de Ambasadorul Republicii Ungare în Republica Moldova, Gyorgy Varga. Potrivit lui, la momentul depunerii dosarului, cetăţeanului îi este făcută o fotografie direct la ghişeu de către un angajat al serviciului de vize. Totodată, solicitantului de vize îi vor fi preluate şi amprentele digitale, care vor fi numerizate cu ajutorul unui scaner. Diplomatul afirmă că procedura nu va dura mai mult de 5 minute. Gyorgy Varga susţine că utilajele speciale, necesare pentru aceste proceduri, au fost deja instalate la Centul Comun de Vize, astăzi fiind prima zi de testare a acestora. ”Preţul pentru vize nu va creşte. El va rămîne acelaşi – 35 de euro”, a spus Varga. Datele colectate de la cetăţeni vor fi păstrate pe parcursul mai multor ani, iar aceasta va facilita eliberarea ulterioara a vizelor. Totodată, a fost elaborată o listă de persoane, de la care nu vor fi preluate amprentele digitale. Este vorba de conducerea Parlamentului şi Guvernului, precum şi de membrii delegaţiilor oficiale ale acestora. De această obligaţie vor fi scutiţi şi copiii cu vîrsta de pînă la 12 ani. La moment, la Centrul Comun de Vize au aderat 15 ţări: Austria, Belgia, Croaţia, Danemarca,Grecia, Elveţia, Estonia, Finlanda, Letonia, Luxemburg, Slovacia, Slovenia, Suedia, Olanda şi Ungaria.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.