11 august 2014, 12:08 Moldovan reality views 8535
Presa: Serviciile speciale ruse pregătesc „coloană a cincea” în RM
Photo: tsn.ua
11 august 2014, 12:08 Moldovan reality views 8535

Presa: Serviciile speciale ruse pregătesc „coloană a cincea” în RM

Serviciile speciale ruse pregătesc așa numita „coloană a cincea" în țările vecine, inclusiv în Republica Moldova. Despre asta scrie publicația poloneză Gazeta Wyborcza, transmite UNIMEDIA.

Asta se referă în primul rînd la teritoriul fostelor republici ale Uniunii Sovietice. Sub masca unor tabere de tineret, serviciile militare și speciale ruse antrenează sabotori ai căror obiectiv este destabilizarea situației din țară și începerea războiului conform scenariului din estul Ucrainei.

Organizații asemănătoare există în Republica Moldova, Kîrgîzstan, Armenia și Kazahstan.

„Federația Rusă a desfășurat aceleași activități în Donbas și Crimeea. În aceste zone au fost create tabere de antrenament pentru tineret unde participanții au folosit drapelele așa-numitor republici populare Donețk și Lugansk", spune expertul militar ucrainean, Dmitri Tîmciuk.

Serviciile de securitate din Republica Moldova informează că tinerii din Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia desfășoară exerciţii militare în Kazahstan și Rusia. Acolo, ei sunt pregătiți pentru lupta corp-la-corp, cum se fac cocktail-uri Molotov și cum să se opună eficient poliției. Aceleași activități sunt observate în Armenia, care recent a decis să adere la Uniunea Eurasiatică, scrie publicația.

Source: unimedia.info

Keywords:

militari , Rusia , Moldova

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
748 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 748 de oameni. Satul Nicolaevca a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.