13 november 2014, 16:38 Moldovan reality views 7862
Vinul moldovenesc a ajuns „Wine of the Week” în Marea Britanie
Photo: unimedia.info
13 november 2014, 16:38 Moldovan reality views 7862

Vinul moldovenesc a ajuns „Wine of the Week” în Marea Britanie

Vinul „Rara Neagră" de Purcari a fost recunoscut vinul săptămînii în Marea Britanie de către Tom Cannavan, cea mai mare autoritate în materie de vinuri de pe tărîmul englezesc.

„Moldova este una dintre țările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice, și-a găsit, treptat, drumul în lumea vinurilor bune. Mă bucur să găsesc vinurile voastre pe rafturile magazinelor din Marea Britanie" a zis Tom Cannavan, autorul emisiunii Wine of the Week.

Vinul săptămînii este ales conform unor criterii minuțioase de calitate, preț și valoare. Emisiunea Wine of the Week a apreciat, de-a lungul timpului, vinuri din cele mai mari țări vinicole: Noua Zeelandă, Spania, Franța, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia etc.

Rara Neagră de Purcari este un vin roșu sec, din struguri 100% Rara Neagră, selectați manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Vinul este de categoria rezervă, maturat în barrique-uri franțuzești Seguin Moreau și Mercier. Rara Neagră poate fi pe drept considerat vinul-simbol al regiunii Moldova, strugurii indigeni fiind descoperit încă din perioada geto-dacilor. Referindu-se la Rara Neagră, Tom Cannavan a spus: „Pinot întîlnește Sangiovese, care întîlnește Malbec-ul. Un vin delicious, diferit și neașteptat".

Expert de vinuri la BBC, The Huffington Post și wine-pages.com, Tom Cannavan este pionierul vinului promovat pe Internet și a fost declarat Wine Writer of the Year în 2010, de industria de vinuri din Portugalia. De curînd, Vinăria Purcari colaborează cu cel mai mare și mai vechi distribuitor de vinuri din Londra - Berry Bros. & Rudd, astfel vinurile Purcari pot fi găsite în Marea Britanie.

Source: unimedia.info

Keywords:

vin , succes , Marea Britanie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1557
Populația:
3171 locuitori

Sărata Veche este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Sărata Nouă, Sărata Veche și Hitreşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3171 de oameni. Satul Sărata Veche a fost menționat documentar în anul 1557.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.