18 november 2014, 16:34 Moldovan reality views 7478
Rusia ar putea anula embargoul la produsele moldovenești
Photo: tv7.md
18 november 2014, 16:34 Moldovan reality views 7478

Rusia ar putea anula embargoul la produsele moldovenești

Rosselhoznadzorul este dispus să iniţieze negocieri cu reprezentanţii Modovei, în vederea ridicării embargoului la carne, legume şi fructe moldoveneşti. Însă, potrivit directorului adjunct al Agenţiei fitosanitare, Alexei Alexeenko, pentru aceasta Moldova ar trebui să creeze un sistem, care ar impiedica pătrunderea pe piaţa rusă a producţiei agricole din Uniunea Europeana.

„Noi purtăm consultări cu partea moldovenească, cunoaştem despre disponibilatea Moldovei de a participa la negocieri – însă este o chestiune tehnică, care ar urma să fie soluţionată prin intermediul ambasadorilor ambelor ţări", a spus Alexeenko.

Rusia a sistat importurile de carne din ţara noastră din 27 octombrie. Anterior, Rosselhoznadzor a interzis importul de fructe, legume, conserve şi vin din Moldova, pe motiv că acestea nu ar corespunde cerinţelor sanitare şi fitosanitare.

Source: tv7.md

Keywords:

Rusia , Moldova , embargo

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.