22 december 2014, 14:13 Moldovan reality views 11583
Cetățenii RM nu-și pot schimba naționalitatea odată ce aceasta a fost declarată
Photo: bolshoyvopros.ru
22 december 2014, 14:13 Moldovan reality views 11583

Cetățenii RM nu-și pot schimba naționalitatea odată ce aceasta a fost declarată

Conform legislației moldovenești, înscrierea naționalității sau apartenenței etnice în actul de naștere se face la cerere, în temeiul DECLARAȚIEI privind naționalitatea sau apartenența etnică, la împlinirea vîrstei de 16 ani depusă de titularul actului.

Declarația poartă un character DEFINITIV, titularul actului fiind în imposibilitatea de a retrage declarația sau de a reveni asupra opțiunii de a declara o altă naționalitate sau apartenență etnică.

În acest context, portalul Viza.md recomandă (persoanelor interesate) cetățenilor Republicii Moldova în vîrstă de 16 ani, precum și părinților acestora, să țină cont de noile realițăți existente ale prevederilor cadrului legislativ moldovenesc modificat pe parcursul anului 2014, precum și consecințele caracterului DEFINITIV al declarației depuse.

Source: www.viza.md

Keywords:

nationalitate , Moldova , lege

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.