03 december 2015, 17:02 Moldovan reality views 7027
Tănase: Pentru a amîna alegerile locale trebuie modificată legea
03 december 2015, 17:02 Moldovan reality views 7027

Tănase: Pentru a amîna alegerile locale trebuie modificată legea

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, crede că pentru amânarea alegerilor locale generale este nevoie de a modifica legea, transmite UNIMEDIA.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

„Subiectul fiind discutat în contradictoriu, risc să ajung pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională. Prin urmare, pot să mă limitez la următoarea constatare, că subscriu în totalitate sub opinia care a fost enunțată de președintele Comisiei Electorale Centrale. Ceea ce înseamnă că pentru a amâna data alegerilor, sigur că este necesar de a modifica legea. Nu este posibilă analogia cu norma din Constituție care se referă la alegerile parlamentare", a subliniat Tănase.

Președintele Înaltei Curți, a menționat că dacă există intenție politică de a amâna alegerile atunci ar trebui operate și modificări la capitolul extinderea mandatului alesului locale.

Anterior liderul PLDM Vlad Filat declara că alegerile locale ar putea fi amânate doar în cazul în care Parlamentul va aproba reforma administrativ teritorială.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.