04 april 2015, 11:10 Moldovan reality views 8305
În Moldova a fost desemnat avocatul poporului
04 april 2015, 11:10 Moldovan reality views 8305

În Moldova a fost desemnat avocatul poporului

Parlamentul l-a numit vineri pe Mihai Cotorobai avocat al poporului pentru un mandat de şapte ani.

Jana Costachi însă, candidat la funcţia de avocat al poporului pentru drepturile copilului, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Procedura de votare în plenul Parlamentului a fost iniţiată încă în aprilie 2014, când Mihai Cotorobai şi Jana Costachi au acumulat cele mai multe voturi dintre candidaţii propuşi de către comisia de concurs.

Astfel, urmează lansarea unei noi runde de selectare a unei candidaturi pentru funcţia de avocat al poporului pentru drepturile copilului.

Mihai Cotorobai este avocat, conferenţiar universitar în drept. A fost deputat în Parlamentul RM şi judecător al Curţii Constituţionale.

Source: jurnal.md

Keywords:

ombudsman , parlament , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2486 locuitori

Colicăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Colicăuţi şi Trestieni. Suprafaţa totală a localităţilor din cadrul comunei alcătuieşte aproximativ 3.70 kilometri pătraţi. Satul Colicăuţi este situat la o distanţă de 7 km de  orașul Briceni. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2486 de oameni. Prima atestare documentară a satului Colicăuţi din âinutul Hotin datează din iulie 1575. În vechime satul s-a numit Culiceni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.